1 - AMPLIFICATOARE FI-SAT SAU COMBINATE FI-SAT CU TV
Imagine lipsa
Sunt componete active care au rolul de a amplifica semnalul FI-SAT pentru a compensa pierderile retelei de distributie ( atenuare lungimi de cablu coaxial , componente pasive : splittere , distribuitoare , egalizoare , etc. ) si a asigura un nivel corespunzator la utilizator ( televizor sau set-top-boxuri pentru DVB-S/S2 ).
Acestea pot amplifica banda FI-SAT 950-2150 MHz sau combinat banda FI-SAT cu banda TV 47-862 Mhz cat si radio FM 88-108 Mhz. In ultimii ani s-au dezvoltat si alte servicii care pot fi transmise prin reteaua de distributie CATV , de exemplu serviciu Internet.In acest caz amplificatoarele au implementata si optiunea transmiterii de date bidirectional dinspre/inspre utilizator.

Sunt utilizate in retele de distributie de interior fie in apartamente sau case in care semnalul satelit si TV trebuie distribuit in fiecare camera la un anumit numar de televizoare prevazute cu set-top-box-uri.

Pentru o buna functionare nivelul de semnal care trebuie sa ajunga la set-top-box-ul DVB-S/S2 trebuie sa fie :
- pentru semnal DVB-S
# power : 47-73 dBuV
# BER : < 5.10-4
# MER : > 9 dB
# C/N : > 11 dB

- pentru semnal DVB-S2
# power : 47-73 dBuV
# LKM : > 3dB
# BER : < 5.10-4
# MER : > 9 dB
# C/N : > 11 dBIn grafice sunt prezentate : (1) parametrii pentru semnal DVB-S (2) parametrii pentru semnal DVB-S2.

Pentru a obtine acesti parametrii este necesar ca semnalul din LNB trebuie sa aiba o calitate superioara.Caracteristici tehnice :


© Antech'98 All rights Reserved 2005-2023