Informatii Tehnice (Suport)  
LISTA EMITATOARELOR DIGITAL TERESTRU DVB-T2 DE PE TERITORIUL ROMANIEI

Aplicatia permite aflarea amplasamentelor emitatoarelor DVB-T2 si a programelor TV care sunt transmise functie de locatia in care se doreste receptia.

Incepand cu 17 iunie 2015 in Romania receptia TV cu antena terestra este posibila doar in format digital in standardul DVB-T2.
Toate transmisiile analogice de tip vechi precum si emisia digitala experimentala de tip DVB-T au fost oprite.

Pentru a putea receptiona in continuare programe TV aveti nevoie de urmatoarele :
- sa existe emisie in zona in care doriti instalarea echipamentului de receptie. Pentru acesta trebuie sa consultati lista din tabelul de mai jos.
- sa aveti o antena de receptie. Functie de nivelul campului electromagnetic al semnalului este posibila receptia cu antena de camera ( in cazul in care emitatorul este foarte aproape ) , antena compacta de exterior ( cand emitatorul este relativ aproape ) sau antena de tip Yagi cu multi elementi ( cand receptia este extrem de dificila ).
- televizor care sa aiba tuner digital pentru terestru DVB-T2 ( televizoarele noi au in general acest tip de tuner si sunt marcate cu indicativul DVB-T2 , modelele mai vechi care au marcajul DVB-T , HD READY ,TNT sau HD TV nu permit receptia ). Pentru televizor mai vechi cu tub sau cele care care nu au tuner incorporat va este necesar un receptor terestru separat de tip DVB-T2 pe care sa-l conectati la acesta.

Observatie: existenta semnalului depinde si de ecranarea care ar putea fi produsa de obstacole (cladiri, munti) care se afla intre emitator si locul receptiei cu antena.

Intra in aplicatie >>>
PARAMETRII SEMNALULUI DE RECEPTIE ACCEPTATI LA INTRAREA TELEVIZOARELOR SAU RECEPTOARELOR DVB-S/S2 , DVB-C , DVB-T/T2 , FM
In tabelele alaturate sunt prezentate limitele semnalului acceptat la intrarea in televizor sau receptoarelor de tip analogic TV , analogic FM , DVB-T , DVB-C , DVB-S.

Semnificatia culorilor :
ROSU : semnal necorespunzator , functionarea nu este posibila
GALBEN : semnal la limita de functionare , receptorul functioneza intermitent sau se blocheaza aleator
VERDE : semnal corespunzator , aparatul functioneza in parametrii normali



CUM SE ALEGE AMPLIFICATORUL PENTRU CABLU
Speram ca venim in sprijinul atat a persoanelor interesate cat si a firmelor care realizeaza cablari structurate dar care nu au experienta necesara pentru proiectarea si realizarea unor astfel de retele.
Am primit deja semnale de la firme specializate in telecomunicatii si de la cele care realizeaza cablarile de joasa tensiune care ne-au solicitat suport tehnic pentru abordarea acestui domeniu.
De asemenea din informatiile pe care le avem , in general , la proiectarea partii de instalatii de curenti slabi pentru un imobil nu se regaseste si partea de distributie a semnalului TV. De regula aceasta parte este ignorata si lasata la latitudinea constructorului care improvizeaza ceva si care in final nu are decat rol decorativ intr-o cladire.
Tinem sa precizam ca o retea care transmite semnal TV nu seamana nici cu o retea de telefonie nici cu una de date. In foarte multe cazuri am fost solicitati sa intervenim pentru a face functionala o astfel de retea TV dupa predarea cladirii catre beneficiar lucru imposibil datorita cablarii ingropate intr-o structura neadecvata cat si faptului ca sunt utilizate cabluri coaxiale necorespunzatoare.
documentatie pdf
SOLUTIE DE DISTRIBUTIE A SEMNALULUI SATELIT PENTRU RECEPTIE DE LA DOLCE TV FOLOSIND FILTRU SUMATOR
In acest articol va prezentam o solutie tehnica de realizare a distributiei satelit pentru DOLCE TV la instalatiile vechi care nu au fost prevazute cu posibilitatea receptiei in doua sau patru polaritati folosind multiswitch-uri. Materialul se refera la retelele de distributie la care semnalul de la LNB spre instalatia din locuinta s-a realizat folosind doar un singur cablu coaxial si nu mai exista posibilitatea instalarii altor cabluri suplimentare spre LNB sau nu mai este posibila modificarea retelei de distributie.
documentatie pdf
KIT MASURARE COMPARATIVA A NIVELULUI DE SEMNAL DINTR-O RETEA CATV
Pentru a putea masura parametrii tehnici ai unei retele de distributie CATV este nevoie de un instrument de masura specific care sa permita masurarea acestora. De regula un astfel de aparat care se numeste voltmetru masurator de camp ( Field strength meter ) este foarte costisitor si greu de procurat. Pentru cateva masuratori care dureaza cateva minute nu se justifica achizitionarea sau inchirierea unui instrument care costa sute sau mii de euro.

In aceste conditii ne-am intrebat daca este posibila estimarea nivelului de semnal folosind o metoda comparativa cu cateva componente ieftine si la indemana.

Acesta articol este prezentat pe larg in urmatoarea pagina.

CATALOG FUNKE

Catalogul de produse Funke cuprinde toate produselele din categoria RECEPTIE DIGITALA DVB-T.

documentatie pdf
CATALOG GENERAL TELEVES

Catalogul cuprinde toate produsele fabricate de firma Televes.

documentatie pdf
CATALOG GENERAL DE PRODUSE RADIOFRECVENTA IKUSI

Catalogul general de produse de radio frecventa IKUSI.

documentatie pdf
CATALOG FAGOR 2015-2016

Catalogul de produse Fagor cuprinde toate produselele Fagor din categoria RECEPTIE TV.

documentatie pdf
CATALOG RF FAGOR

Catalogul cuprinde toate produselele Fagor din categoria RECEPTIE TV.

documentatie pdf
CATALOG ALCAD SHORTFORM

Catalog Alcad cu lista de produse din categoria RECEPTIE SI DISTRIBUTIE TV.

documentatie pdf
CATALOG GENERAL RECEPTIE SI DISTRIBUTIE TV

Catalog general Alcad care cuprinde toate seriile de produsele fabricate in categoria RECEPTIE SI DISTRIBUTIE TV.

documentatie pdf
TRANZITIA DE LA TELEVIZIUNEA ANALOGICA TERESTRA LA TELEVIZIUNEA DIGITALA TERESTRA
Cele mai importante date cu privire la tranzitia de la analogic la digital sunt :

- incetarea transmisiilor de televiziune analogica la nivel national pana la data de 17 iunie 2015 si inceperea oficiala a transmisiilor digitale
- alocarea de 5 multiplexuri ( frecvente ) pe intreg teritoriul Romaniei din care 4 vor fi in banda UIF respectiv 1 va fi in banda de FIF.In masura in care va fi cerere din partea posturilor de televiziune vor putea fi alocate alte frecvente locale
- un multiplex in banda UIF ( MUX 1 ) din cele 5 va fi alocat pentru transmiterea programelor analogice actuale. Acest multiplex va contine programele televiziunii publice TVR1 si TVR2 si posturile private interesate care in prezent emit in analogic si doresc sa continue emisia. Transmisia pe acest multiplex se va face la liber ( FTA ). Acest multiplex va trebui sa aiba o acoperire de 90% din populatia tarii si 80% din teritoriu pana la 31 decembrie 2016.
- un numar de 3 multiplexuri ( MUX1 , MUX2 si MUX4 ) in UIF au fost adjudecate de Societatea Nationala de Radiocomunicatii.Pentru aceste multiplexuri SNR-ul va avea obligatia pana la data de 1 mai 2017 sa puna in functiune cel putin 36 emitatoare pentru fiecare din zonele alocate.
- standardul de transmisie va fi DVB-T2

Alocarea canalelor TV in care vor fi transmise cele 5 multiplexuri pe intreg teritoriul Romaniei sunt in fisierul atasat :
documentatie pdf
LISTA FRECVENTELOR EMITATOARELOR PRO FM
In fisierul anexat este lista emitatoarelor radio PRO FM din banda FM din Romania listate dupa localitati.

documentatie pdf
DECIZIA ANCOM NR. 987/2012 REFERITOARE LA RETRANSMISIA SERVICIILOR DE PROGRAME AUDIOVIZUALE , DATE SI INTERNET PRIN RETELE CATV
In atasament este prezentata Decizia ANCOM nr. 987 / 2012 cu privire la retransmisiia serviciilor audiovizuale , date si internet prin retele CATV.

Foarte importanti sunt parametrii tehnici cu privire la compatibilitate electromagnetica si a semnalului pe care un operator CATV este obligat prin aceasta hotarare sa i-l asigure la abonat.
Dintre parametrii cei mai importanti pentru utilizator sunt :
Pentru SEMNAL TV ANALOGIC
- nivel la priza abonat : 57-77 dBuV ( pentru sisteme care transmit canale cu latime de 8 Mhz si transmit mai mult de 20 canale )
- raport purtatoare/zgomot C/N : minim 44 dB
- diferenta maxima de nivel intre nivelurile purtatoarelor video la priza abonat : maxim 12 dB
PENTRU SEMNAL TV DIGITAL ( DVB-C )
- diferenta maxima de nivel intre purtatoare la priza abonat : maxim 12 dB
- nivel la priza abonat : 47-67 dBuV ( pentru 64QAM )
- rata erorii BER < 10-4 ( pentru 64QAM )
- rata erorilor de modulatie MER > 26 dB ( pentru 64QAM )
documentatie pdf
LISTA PROGRAMELOR ROMANESTI LA LIBER ( FTA ) CARE SE RECEPTIONEAZA PRIN SATELIT
In tabelul atasat este prezentata lista programelor romanesti transmise la liber ( FTA ) care pot fi receptionate prin satelit.
documentatie pdf
SOLUTIE TEHNICA DE INSUMARE A SEMNALULUI DOLCE CU CANALE TV TRANSMISE IN TERESTRU
Cu acest material dorim sa venim in intampinarea firmelor care se ocupa cu instalarea antenelor pentru Dolce TV cat si amatorilor care au cunostiintele tehnice necesare pentru a realiza o astfel de instalatie.
Recomandam celor interesati care doresc o upgradare a sistemului de receptie Dolce pe care i-l au acasa sa apeleze la o firma specializata pentru ca modificarea sa fie o reusita.
documentatie pdf
LISTA EMITATOARELOR RADIO DIN BANDA FM DE PE TERITORIUL ROMANIEI
In fisierul anexat este lista emitatoarelor de radio din banda FM din Romania listate dupa localitati. Este posibil ca unele informatii sa nu fie corecte datorita schimbarii propietarilor de licente.

documentatie pdf
CUM SE POATE INSUMA SEMNALUL DE LA O CAMERA VIDEO DE SUPRAVEGHERE CU RETEAUA CATV
Sunt foarte multi utilizatori care-si doresc posibilitatea monitorizarii unui sistem de supraveghere cu camera video pe televizoarele din casa fara a mai fi necesara utilizarea unui calculator sau a unui sistem suplimentar de monitorizare in circuit inchis.Solutia propusa este foarte simpla si ieftin de implementat folosind ca retea de distributie a semnalului de la camerele video de supraveghere chiar reteaua interioara de CATV.
Monitorizarea in acest caz se face chiar pe televizoarele din casa , emisia facandu-se in acelasi fel ca un canal TV iar camera ( camerele ) video de supraveghere vor fi canale TV suplimentare.
documentatie pdf
AMPLIFICATOR DVB-T CU FILTRE PROGRAMABILE
AVANT 3 este primul amplificator dedicat receptiei DVB-T care contine filtre de canal programabile.Permite receptia in banda UIF a pana la 5 canale TV , 1 canal din banda FIF BIII/DAB si a benzii radio FM.
documentatie pdf
ANTENA DIGINOVA PENTRU RECEPTIE DVB-T DAB FM FIF UIF
Antena DIGINOVA reprezinta o noua abordare a receptiei DVB-T care are parametrii tehnici superiori : castig mai mare , dimensiune mult redusa care este prietenoasa pentru mediu si constructie care permite o rezistenta mult sporita conditiilor de mediu ( temperaturi extreme , umiditate si radiatiile solare ). Antena DIGINOVA este special proiectata pentru receptie DVB-T.Intregul ansamblu este protejat de „dome” din ABS extrem de rezistent la radiatiile U/V si este ideala pentru functionare in conditii climatice extreme.Datorita aspectului si dimensiunilor foarte reduse cu un impact redus asupra mediului antena este recomandata instalarii atat pe acoperisul , fatada sau chiar pe balcoanele cladirilor.Este de asemena ideala pentru utilizare ocazionala in vacante , calatorii atat la automobil sau rulota.Principala caracteristica este instalarea foarte usoara , constructie robusta si performate electrice superioare.Este construita folosind materiale cu rezistenta sporita la apa si actiunea vantului.
documentatie pdf
DRM - RADIO DIGITAL IN UNDE LUNGI , MEDII Si SCURTE
Ultimii 10 ani au fost caracterizati printr-o efervescenta fara precedent in domeniul electronicii de larg consum. Dupa tracerea la digital in transmisiile prin satelit , aparitia televiziunii digitale terestre , expansiunea DVD-lui iata ca si banalul radio se inoieste.
Dupa radio digital DAB despre care v-am povestit cate ceva o noua inventie vine sa sparga toate tiparele cunoscute de noi pana astazi.
Este vorba de DRM sau mai precis Digital Radio Mondiale. Multi vor intreba ce mai vrea sa insemne si asta. Va spunem noi : este un radio in format digital care va utiliza vechile si uitatele benzi de frecventa Lungi , Medii si Scurte si va avea calitatea unui semnal transmis astazi in banda Ultrascurte ( FM ) in stereo.Deasemenea va putea integra transmisia de date si text care vor putea fi vizualizate de aparatul de receptie.
documentatie pdf
CE ESTE RADIO DIGITAL DAB
De ce trecerea de la radio analogic la radio digital DAB ?
In primul rand pentru ca radioul actual nu asigura calitatea sunetului comparabil cu acela a unui CD. Deasemenea sistemul DAB permite transmiterea si a altor servicii : date , text , grafice , imagini chiar. DAB este imun la sursele de interferente fata de un radio conventional. Daca ascultati un radio in masina se observa ca receptia este influentata de prezenta copacilor sau a cladirilor aflate pe traseu. In oras semnalul este distorsionat datorita receptiilor multiple generate de reflexia semnalului de catre cladiri. Modul de transmisie in cazul DAB a fost in asa fel gandit incat receptia se face pe mai multe purtatoare care sunt selectate de catre un processor aflat in aparatul de receptie incat este demodulata acea purtatoare care este de calitatea cea mai buna. Existenta unor ecarturi de garda intre purtatoare asigura demodularea purtatoarei celei mai putin alterate chiar daca semnalul vine din mai multe directii ( reflexii multiple ).
Pe langa semnalul audio pot fi transmise informatii de trafic , vreme , apeluri de urgenta , paging , informatii financiare. Evident ca pot fi implementate si servicii de radio cu plata ( Pay Radio Service ) similare ca la receptie digitala de la satelit sau la TV digital terestru.
documentatie pdf
AMPLIFICATOR COMBINAT RECEPTIE SATELIT SI CANALE DVB-T
Acest amplificator SMATV de banda larga produs de firma ALCAD permite atat receptie satelit cat si TV si distributie intr-o retea comunitara unica de dimensiune mica sau medie de pana la 16 utilizatori.
documentatie pdf
APLICATII TIPICE PENTRU MODULATOARELE INDIVIDUALE MD-110,310,410
Sunt prezentate principalele aplicatii in care pot fi folosite modulatoarele RF PLL programabile atat pentru distributie semnal RF modulat de la un echipament ( receptor satelit , DVD ) sau pentru insumarea semnalului de la o camera video de supraveghere cu o retea CATV.
documentatie pdf
PROGRAM DE CALCUL A RETELELOR DE DISTRIBUTIE MATV SI SMATV
Programul prezinta diferite variante de realizare a retelelor de distributie pentru antene colective pentru aplicatii MATV si SMATV. Sunt calculate nivelele de semnal pentru diverse frecvente ( FIF, UIF, SAT ) atat pe linie cat si la abonat avand la baza construirea retelelor cu cablu coaxial RG-6.
documentatie pdf
NORME DE TELEVIZIUNE SI PARAMETRII DE REALIZARE A RETELELOR DE DISTRIBUTIE
In fisierul anexat aveti lista standardelor de televiziune si alocarea canalelor pentru benzile FIF, UIF si S. Deasemenea sunt prezentate normele cu privire la calculul nivelului de functionare al amplificatoarelor MATV si CATV .
documentatie pdf
  Cuprins  

  Date contact tehnic:  

Pentru informatii tehnice referitoare la produsele comercializate de firma nostra ne puteti contacta la :

Tel/fax: 021-331.34.04
Tel: 0744-140.112
E-mail: tehnic_antech

Program: L-V , 10-17

© Antech'98 All rights Reserved 2005-2023